Glukosbelastningsprov

Varit hos BM hela förmiddagen idag. Provet gick bra och värdena var bra, så inget att bekymra sig över.
Fick lyssna på Minis hjärtljud men h*n ville inte ligga still först så när h*n sparkade sprakade det bara i dopplern, men sen lät det som det skulle och slagen låg på en normal nivå :-)
Loke ligger inne på Blå stjärnan igen, de kunde inte klämma nåt urin på han igår, så de behöll honom över natten. Han blev så åksjuk på vägen in att han både kissade, bajsade och kaskadspydde i transportburen :-( Våran lille älskling! De ringde här innan och frågade om vi ville avliva honom för han hade fått mycket grus i blåsan igen, men det är inget alternativ för våran del, så de får fortsätta med hans behandling. Veterinären är en dryg tjej som är riktigt tråkig, inte alls trevlig att prata med, till skillnad mot den förra som var jättego. Den dryga igår fick det att låta som om vi slarvat eller struntat i att följa råden vi fått innan och att det var vårat fel att Loke blivit dålig igen. Som om man vill sina djur illa!? Dessutom sa hon att man ska ge honom blötmat, men de har inte de andra pratat om, och varför ger de inte likadana råd? Inte OK! Blev riktigt sur på henne... Usch..! :-(

Igår bytte vi framrutor på Hedvig inför besiktningen imorgon och idag lämnade Erik in henne på tvätt. Det hade varit så pinsamt och kommit i en såpass skitig bil...


Måndag igen

Idag har jag fått boka en ny tid för Loke. Har egentligen en tid för UL på honom nästa vecka, men nu verkar det som om han har lite blod i kisset, så det blev en tid i eftermiddag istället. Stackars gose-Loke... :-(


Inte kul när ens älsklingar mår dåligt!

Har även bokat en tid på kommunen för Eriks faderskapsintyg, så vi ska dit nästa vecka.
Imorgon blir det BM igen för glukos-nåt-prov. Får inte äta eller dricka efter kl.22 ikväll och sen sitta där och vänta några timmar innan de ska kolla mitt blodsocker. Känns sådär spännande. Väntrum är ju inte speciellt roliga :-/
Sist jag var hos BM var i v.12 och det är ju längesen nu. Om de är oroliga för att jag ska utveckla graviditetsdiabetes så tycker jag nog att jag skulle gå dit oftare..? Allt känns så flummigt!

Igår kväll låg Erik med sitt huvud på min mage och fick en spark av Mini :-) Han blev så glad! Jag berättade att jag fått en spark på handen i torsdags kväll när han inte var hemma och han blev helt till sig av otålighet för han ville också känna. Nu har han fått göra det och mer lär det ju bli :-) Underbart!

Gräsänka

Prinsen är iväg på bättre produktions-kurs tills imorgon så jag är ensam med katterna. Lite tomt är det allt utan kärleken här, men det ska väl gå bra ändå :-) Han är ju hemma imorgon eftermiddag igen.
Idag drog jag med Mamma och syrran till barnvagnscentralen i Borås för att kolla lite. Hittade nån vagn som var intressant, men måste ha med prinsen och klämma och känna lite. Och Sara, vet du vad, det va en Bugaboo! ;-)
På väg hem stannade vi till på Blomsterlandet och där köpte jag några krukor med påskliljor som jag planterat i krukor ute på våran lilla trappa. Vi har haft 10 grader varmt här idag så jag har fått lite vårkänslor :-)
Köpte även en packe rosor som står på bordet när Erik kommer hem imorgon.
Trodde min BM skulle ringa mig idag ang UL som gjordes för en månad sen, men inte ett ljud från henne. Jag får väl ta och ringa henne imorgon igen. Konstigt att man ska behöva jaga någon när de sagt att de ska höra av sig och de vet att man är orolig..!? Inga pluspoäng där, inte...
Imorgon har jag även tid hos Sofie för att fixa håret. Ser fram emot det, men är samtidigt rädd för att jag blir missnöjd. Iofs är hon GRYM på färger, men jag ska ju ta mig tid att vänja mig vid att inte vara så ljus också ;-)
Har en idé om vad jag ska köpa till Systra mi i födelsedagspresent nu, och jag hoppas att hon kommer bli nöjd. Måste ta och fixa till ett extra fint kort till henne också, men min kreativitet har stått still ganska länge nu...
Köpte ståltråd idag för jag skulle ge mig på att göra egna servettringar, men den va nog för tjock och krånglig att ha att göra med, jag stack mig i fingret så det började blöda, så jag la ner det ganska fort igen. Jag som brukar ha tålamod med pilljobb... Får väl testa att ta upp det en annan dag istället. Jag är uttråkad, måste hitta på nåt att göra a.s.a.p!


Hemma igen

I lördags natt var vi hemma från Sälen igen. Det är alltid skönt att komma hem när man varit borta och får sova i sin egen säng, tycker jag. Veckan gick jättefort och det var väldigt mysigt att vara iväg. Sista dagen hade vi kanonväder med klar himmel och värmande sol :-) Underbart!



Imorgon ska jag åka med Cicci till Jönköping. Det blir besök på Babyproffsen och Ikea. Hon måste köpa en grind till deras trappa i huset för Alice kryper som sjutton nu och ramlande bebisar vill man ju inte råka ut för. Ska passa på och kolla om de har några reavagnar kvar i den modellen jag och Erik är på jakt efter. Antagligen har de inte det, men kolla kan man ju alltid göra.
Ska åka in till Borås i eftermiddag och kolla efter vagnar där också. Det är roligt att åka runt att titta, fast vi inte hittat nåt riktigt intressant objekt än. Funderar på att dra med Erik till Gbg nån helg och kolla på det stället som Elin köpte sin vagn på. De har en del annonser på Blocket men ingen hemsida, verkar det som, så det måste nog bli en resa dit. Då kanske man kan passa på att hälsa på sina gamla vänner också :-)
Det är Baby-barnmässa i Gbg helgen efter påsk och dit vill jag nog åka och titta.

Tänkte jag skulle beställa ett Bolasmycke i veckan också. Har sett ett jättefint på nätet som det nog blir att jag klickar hem.

På lördag ska min syster fira sin 30-årsdag, en månad försent, men det gör ju inget egentligen. Vet inte vad jag ska köpa till henne i födelsedagspresent bara... :-( Några direkt önskningar har hon inte heller, och det underlättar ju knappast!

Jag skulle vilja byta bil också... Var inne på Volvo i Lindvallen och provsatt en röd XC60 R-Design diesel, och oh my, vad jag blev kär! <3 Den var helt underbar! Dock var den inte med nya motorn på 205 hk utan den "gamla" på 175, och det går ju inte för sig, hehe ;-)
Trodde verkligen inte att det var så stort bagage i den som det faktiskt var. Vi blev väldigt förvånade. Kanske att man kan få Erik ur BMW-träsket..? Hmm...

Nästa vecka är det besiktning på Hedvig och det får gå som det går så länge. Får se om de klagar över ljuset...

På fredag har jag tid hos Sofie för att färga håret. Är sugen på förändring och det lutar åt en brunröd nyans, men inte helt säkert. Sofie är grym på att blanda färger så det kommer säkert bli bra :-) Färgade ju mig mörkbrun förra året vid denna tiden, men trivdes inte alls, det blev för mörkt, men Erik tyckte det var fint. Men trivs man inte själv i det så funkar det ju inte... Tog ett par besök hos Sofie då, sen vart man blond igen :-) Nu blir det förmodligen bara toning, om jag skulle ångra mig, så slits det inte så mycket om jag vill bli blond igen. Bäst att ta det säkra före det osäkra :-)



Underbara Tandådalen!

Nu har vi varit här ett par dagar, och det är jätteskönt :-)
Igår åkte vi längdskidor allihopa, ut till Linvallen till en gammal fädbod från 1700-talet, som numer är en pytteliten våffelstuga. Tyvärr var våfflorna slut, men en bulle och dricka slank ner istället. Sammanlagt blev det en runda på 8 km och det räckte bra för min del, haha.
Idag har jag och Erik varit med William och badat på Experium. Det var skitkul! :-) Härligast av allt var poolen som man simmade ut till och kunde bubbla utomhus. Erik och William åkte en massa vattenrutschbana och efteråt gick vi till McDonalds och åt.
Nu är vi alla väldigt trötta och vi väntar på att dagens kockar ska få klart middagen.
Ulrika och Rikko lagar lax, gott gott :-)

Sälen imorrn

Då bär det av till Dalarna imorrn. Vi har inte packat klart än, men det är inte mycket kvar.
Svårt att veta riktigt vad man kommer använda under en veckas tid. Allt beror ju på vädret.
Vet inte om jag kommer kunna skriva nåt däruppe. Beror på uppkopplingen, hoppas det inte blir några problem.

Min älskade syrra ska vara kattvakt och bo hos oss när vi är borta, och det är så skönt att veta att hon är där.
Idag när Erik var nere i källaren hade någon plockat fram mina fälgar och lagt dom på vårat utebord i ett annat rum!
Våra grannar har väldigt svårt att låsa dörren till deras trapp, och där kommer man även in i vårat förråd. Fan va arga vi blev! Dessutom har vi sagt till vår ena granne att han måste låsa dörren efter sig, just för att detta inte ska hända, men det är tydligen jävligt krångligt att låsa en dörr. Ringde vår hyresvärd på en gång och förklarade läget, och han skulle ordna detta a.s.a.p. Syrran får gå ner och kolla  och se om det finns lås och ringa oss sen.
Känns sådär att åka hemifrån efter detta, men vad ska man göra.

Nä, nu är det dags att plocka ihop det sista och sen sova lite!



Ingen sol idag !

Det är grått ute idag... Man har nästan vant sig vid att solen skiner tidigt nu, men det ska man kanske inte göra än. Tydligen ska det komma snö på fredag :-( Hoppas verkligen att det är den sista snön som kommer för nu vill jag ha vår! Torrt och fint ute, fågelkvitter och en värmande sol. Måste ta tag i bilen också, förra året fick hon inte mycket kärlek, inte ens vax inför vintern. Usch, dåliga mig...
Snart är det besiktning dessutom, inte för att det är nåt allvarligt med Hedvig, men en motor till en torkare på strålkastaren har liksom hängt upp sig. Den råkade fastna i ögonlocket en gång i vintras, och sen dess funkar den inte. Men den låter jättemycket, och det är irriterande. Sen står mitt halvljus i bott, så jag ser väl ca 1,5 m framför bilen när det är mörkt. Det är spännande ;-)

Idag tror jag att jag tar en sväng till Gällstad. Ska kolla bebiskläder tänkte jag. Jag kan bli lite irriterad över att det är så mycket rosa och blått när det gäller bebiskläder. Var är alla rockiga, tuffa barnkläder? Vi ska ju inte kolla vad det är för sort som ska komma, så unisex-kläder är det som gäller. Jaja, bara att leta vidare!

När vi kommer hem från Sälen så måste det bokas tid för ultraljud på Loke igen, för att kolla hans urinsten. Hoppas det är ok, så vi slipper köpa superdyrt foder i fortsättningen. Det är nåt med det fodret som göra att det går åt extra mycket kattsand också, så det blir verkligen en mycket större utgift i månaden jämfört med innan. Inte ok!
En sterilisering på (g)Asta får det bli med, för hennes skrikande var 4e vecka är riktigt jobbigt att lyssna på...

Igår fikade jag med Hanna och sen med Camilla. Jag och Camilla är gamla skolkamrater och nu ska vi ha ungefär samtidigt. Hon ska iofs ha sitt tredje, men det är skönt att ha nån som ligger så nära en själv så man kan prata och följas åt. Det är skitkul! :-) Hon är beräknad till 3e augusti och jag 25e juli, så det är ju verkligen inte långt emellan oss.

Nu är det dags för frulle!

Städdag

Fredagar är städdag här hemma. Erik slutar tidigt så jag ser till att det är städat tills han kommer hem så vi får extra tid utan att tänka på det inför helgen.
Igår var vi en sväng i Borås och jag köpte ett par mammajeans, så underbart sköna! :-) Är så förbaskat trött på att gå omkring i leggings, det känns som om man går i pyjamasbyxor hela tiden och dessutom behöver jag något lite varmare när vi åker till Sälen nästa söndag.
På H&M hittade jag också ett nagellack som är väldigt likt Essies hajpade nyans Mint candy apple. Eller jag tror att det är ganska likt, har inte sett Essies i verkligheten, men det är pastelligt mintgrönt i vilket fall. Ett kap, det kostade bara 29,50 :-)
I eftermiddag åker vi till Växjö, till Eriks kusin Zhandra och hennes gigantiska ridgeback Leo. Helt underbar vovve! Värsta morsgrisen är han dessutom :-)

När vi är i Växjö funderar vi på att åka och titta på en bil som finns till salu på ett företag där, en alpinvit 520 touring diesel. Inte för att vi ska köpa, utan mest för att reka lite. Som det ser ut nu kan vi inte byta bil. Erik funderar också på att sälja sin 525:a så vi bara har min Hedvig ett tag. Vi får se...

Nu är det dags att dansa runt med snabeldraken en stund
Hoppas ni får en bra helg!

Tisdag

Så gick man in i vecka 20 igår :-)
Nu har vi börjat kolla efter barnvagn. Det lutar åt att det blir en Crescent Classic


Kanske inte i svart, utan en sandfärgad. Vi såg en på Barnvagnscentralen i Borås i lördags. Den va riktigt fin!
Eftersom vi inte har nåt emot att köpa begagnad så är väl chansen att hitta en i "rätt" färg kanske inte så stor men samtidigt har vi ju ingen panik än heller.

Jag letar också efter billiga Dermalogica-produkter. Var ju på ansiktsbehandling i torsdags och behöver förnya mina hudvårdsprodukter. Har hittat ett ställe i England där de finns för nästan halva priset, och det är ju inte så tråkigt. Dessvärre måste jag vänta med att beställa då jag som vanligt är ganska pank... :-(

Snart åker vi till Sälen, det ska bli kul! Men man kan ju knappast säga att man längtar till snö... Mest upplevelsen att vara där. Jag skulle gärna vilja åka hundspann, och det vill svärfar också, så han och jag får väl ta en tur en dag :-) Kommer nog inte åka några skidor, då jag sträcker mig så lätt nu. Minsta lilla kan göra ont och det är ju inte kul att behöva oroa sig för att ramla och slå sig. Stackars Erik, det är bara han som kommer åka utför, de andra är inne på längdskidor...

Idag är det en underbart solig vinterdag! Tyvärr är det total isgata ute, så det är svårt att ta sig fram utan att halka...

RSS 2.0