Snart inflyttningsdags!

Nästa helg har vi som mål att flytta upp till huset. Det är en del kvar att göra, men förhoppningsvis hinns en del av det med fram tills dess. Köksbänk har vi inte beställt än, och resterande vitvaror väntar vi offert på. I helgen inhandlades induktionshällen, ugnen och micron.
Vardagsrummet är färdigtapetserat och blev såhär:



Den vita tapeten i närbild:



Fondväggen i närbild:



När vi började tapetsera hallen, så såg vi efter fem våder, att den gamla tapeten lyser igenom, så nu måste vi måla innan vi sätter upp resten av tapeterna, dvs ytterligare någon dags jobb som vi inte har tid med egentligen :-(

Igår fick vi hem golvet och det ska förhoppningsvis läggas i helgen. Erik och Riku får hålla på med det och jag och Ulrika tapetsera. Om hon har tid till det, annars frågar jag pappa om hjälp.
Har inte någon bild på golvet, men det ligger ju förpackat så man ser det ändå inte så bra. Svart, matt, borstat ekgolv i vilket fall. Även om det är svart, så ser det väldigt mörkbrunt ut, men hoppas att det ser svartare ut när det är lagt.
Köpte en ny dammsugare i helgen också. Det kan behövas med mörkt golv, bebis, 2 katter och ev hundvalp, haha! En Electrolux Ultra One blev det. Supertyst och suger som bara den! :-)
Elvin tycker det är rätt kul att vara med i huset nu. Det finns ju massa plats att köra runt på i full fart! :-)


På lördags åker Angelica till NY och jag är inte alls avis... Tänk att åka dit, ha en massa pengar och shoppa en jäkla massa makeup! Jag vill, jag vill, jag vill!!!
Lämnar en liten lista på grejer till henne som hon får köpa åt mig. Det är typ halva priset där, jämfört med Kicks... Måste ju passa på!
Annars är det en tripp till Gbg och Bellbox som gäller snart. Måste köpa nya hårvårdsgrejer. Älskar Matrix Biolage och en serie funkar till både mig och sambon. Super! :-)


Tapetsering av sovrum och belysning

Igår var Ari-elektriker och kopplade in våra spottar i taket. Vi är grymt nöjda!







Alla spottar går att dimmra till mysbelysning också.

Sen satte vi kniven i våra dyra tapeter till sovrummet:




Bara en plommonfärgad heltäckningsmatta och mörka garderobsskjutdörrar i glas som ska på plats, sen är vårat rum också klart!
Idag ska vi hämta tapeterna till vardagsrummet, och de ska upp i helgen. Måla de resterande fönstren idag, så de är klara. Golvet i svarta ekplank kommer i början på nästa vecka! :-)

Toaletten klar

Japp, nu är det klart, förutom att vattnet inte är påkopplat än då.
Såhär blidde det:


Tyvärr är blandarna lite stora för handfaten men det får gå ändå. Vi kan flytta dom till badavdelningen i källaren sen när den är klar.

Lampa och blandare

Nu så börjar det dra ihop sig med husrenoveringen!
Tapeter ska beställas till vardagsrum och hall, och igår kom badrumsmöblerna på plats :-)
Det blev inte blandaren som jag visat innan, utan dessa istället:



Lika bra att köra Svedbergs all the way ;-)

Beställde en lampa till sovrummet igår kväll. Tänkte först att den skulle hänga i hallen, för där är det så högt i tak, men vi tänkte om och bestämde att det ska hänga en stor "krona" av något slag där sedan, så denna får hänga i vårat sovrum istället:


Nu ska jag packa inför babysimmet i eftermiddag, sen kommer syrran att sitta barnvakt och vi ska upp och måla taket en sista gång och fönstren och balkongdörrarna i kök och vardagsrum.
Svärmor och svärfar ska försöka städa upp så mycket damm det går idag, stackarna! Det är så fruktansvärt dammigt av allt spackelslipande överallt...

Surprice!

Idag när älsklingen kom hem hade han med sig en sån fin bukett blommor till mig! <3







Annars har det varit en ganska så kass dag, Elvin har varit så himla kinkig och gnällt för nästan allt. Ogillas starkt...
Hoppas morgondagen blir bättre!

Husrenovering del 2

Ja, som sagt, det har hänt lite sen sist jag visade lite bilder.


Elvins rum tapetseras



Elvins garderob på plats. Givetvis är den vit, det är plast på den.


Börjat lägga frästa spånskivor för golvvärmen.


I den gamla parketten fräste vi istället för att lägga dyra skivor.


Plåten och slangen klar


Toan klar! Bara bård längst upp som fattas på denna bilden.


Väggarna i köket blir gipsade.

Det som händer i helgen är att vi ska spackla och måla taket överallt, utom i Elvins och det lilla rummet. Måla de resterande fönstren, dörrkarmar och dörrar. Tapetsera vårat sovrum och göra klart garderoben där. Och spackla köksväggarna.


Så jäkla dålig..! :-(

Det är inte kul att passa bebis samtidigt som man har feber och en förbaskad hosta :-(

Vill inget hellre än att Elvin vill sova ett par timmar, men icke!
Nu har vi bestämt oss för vilka blandare vi ska ha till handfaten i badrummet. Det finns hur mycket som helst och välja på, och hur dyra som helst också för den delen!
Valet föll på denna:


Vill ha mjuka former eftersom handfaten är ellipsformade, och gärna med "vattenfall", och dessa var inte snorigt dyra, men ändå bra kvalité.
Nu är det bara köksblandare kvar att hitta!
Till helgen ska vi spackla, slipa och måla innertaket som snickarna satt upp nu i veckan. Undra om vi kommer kunna flytta in i slutet av månaden... :-/

Gbg

Igår var jag en sväng i Gbg och träffade bäste Texas och gick en sväng på stan. Panduro var första stoppet, där jag köpte bokstäver i trä som ska målas vita och sitta på Elvins dörr. Sen hade Helena som har www.lipglossbitch.se visat upp ett glammigt läppglans från MAC, som jag ville kolla närmare på, så vi gick till Åhléns City. Tyvärr fanns inget av Cham pale-kollektionen kvar, så jag slog äntligen till på en ögonfransböjare från Shiseido som jag tänkt köpa väldigt länge, och en ny mascara, då min nuvarande från YSL är rätt slut.
Denna gången blev det Estée Lauder Sumptuous Bold Extreme. Har aldrig testat mascara från EL, så det ska bli spännande och se vad man får för resultat :-)



Både jag och Elvin var dåliga igår, febern slog till på väg hem från Götet och en hosta från helvetet har jag också fått. Elvin verkar pigg idag och har 37,7 i feber istället för 39,4 som igår. Som tur är har han inte fått någon hosta. Jag har fortfarande feber och känner mig inte det minsta alert. När jag hostar känns det som om huvudet ska gå i bitar... :-(

RSS 2.0